Редактор: e-mail: кадри: Фейсбук/ Боян Магът не е личност с национална, регионална или

...
Редактор: e-mail: кадри: Фейсбук/ Боян Магът не е личност с национална, регионална или
Коментари Харесай

Митрополит Йоаникий призова публично за премахване на статуята на Боян Мага в Бургас

Редактор: 

e-mail: 

фрагменти: Фейсбук/ 

Боян Магът не е персона с национална, районна или локална историческа значителност, а в противен случай – той е фигура от родната ни история с нищожна, неразбираема биография, спорен живот и подозрително достолепие. Той е знак на антидържавното, антиправославното и антицърковното мислене, това съобщи с свое изказване Сливенският митрополит Йоаникий във връзка слагането на скулптура на митичния наследник на цар Симеон I в Бургас.

" Озадачава ни фактът, че вместо на Морската гара да бъде подложен монумент, обвързван със св. Николай Чудотворец – настойник на град Бургас и на морското дело, там е поставено антицърковното изображение на Боян Магьосника ", написа митрополитът. Той упорства формалното разкриване на статуята да бъде анулирано, а самата тя демонтирана, тъй като е " провокация към естетическата среда и престижа на град Бургас, към държавността, а също е и поругаване над православната светост ". Целият текст на изказването може да се прочете във Facebook.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР